ELÄMYSLENNON SISÄLTÄVÄ TUTUSTUMISKURSSI


Vaatimukset

Alle 18-vuotias kurssilainen tarvitsee huoltajan kirjallisen luvan. Kurssilaisen tulee olla selvinpäin ja perusterve. Pitää pystyä juoksemaan lyhyt matka ja painaa alle 110 kg. Käytännössä kurssi soveltuu lähes kaikille.


Kesto

Saat aluksi teoriakoulutuksen jossa tutustut ilmailuun, varusteisiin ja turvamääräyksiin. Ilmassa oleva aika riippuu lentokorkeudesta ja säästä. Varaa aikaa vähintään yksi tunti.


Lentäminen

Ilmaan noustaan turvallisesti hinauksesta. Lentokorkeus on noin viisi kertaa korkeammalle kuin Näsinneula. Varsinaisesta lentämisestä huolehtii kokenut ja koulutettu tandempilotti ja sinä voit keskittyä maisemien ihailuun. Pääset kokemaan aidon vapaudentunteen, jota vain kotkat, haukat ja muut linnut ovat kokeneet ennen meitä. Halutessasi saat myös itse kokeilla, miltä varjoliitimen ohjaaminen tuntuu. Hurjapäille pilotti voi tehdä temppuja, joissa saa kokea g-voimia.


Vakuutus

Kurssilla oppilas on vakuutettu.


Varustus

Tavalliset ulkoiluvaatteet ja tukevat ulkoilukengät ovat hyvät. Saat muut suojavarusteet lennon ajaksi.


Säävaraus

Sään tulee olla sateeton ja perustuulta voi olla korkeintaan 5 m/s. Koska sää voi vaihdella nopeasti, lentäminen voidaan perua yllättäen. Peruuntunut lento voidaan käyttää myöhemmin.